» OTVARANJE 15-TIH “DIDAKOVIH DANA” UZ BALETNI KONCERT ” ŠAPAT ŠUME” «

 

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru svečano su  otvoreni petnaesti “Didakovi dani”. Čast da otvori tradicionalnu kulturno-duhovno-edukativnu manifestaciju pripala je prof. dr. sc. Vladi Majstoroviću, prorektoru za među sveučilišnu suradnju Sveučilišta u Mostaru.

Nakon svečanog otvorenja, pred okupljenom publikom izveden je baletni koncert „Šapat šume“ koji je plod zajedničke suradnje Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“ iz Sarajeva i Osnovne glazbene škole „Brotnjo“.
U ovoj baletnoj predstavi za djecu učenici OMŽ „Mladen Pozajić“ i učenici OGŠ „Brotnjo“ čine orkestar i zbor, dok je baletni ansamble sastavljen od članova baletnog odsjeka OMŽ „Mladen Pozajić“.

„Šapat šume“ je jedinstveni projekt u kojem su sudjelovali učenici osnovnih glazbenih škola iz Sarajeva i Čitluka i u njegovom su nastajanju sudjelovali mnogi renomirani stručnjaci poput: skladatelja Muamera Balihodžića, koreografkinje Brižite Krabašić, kostimografkinje i scenografa Mirjane i Borisa Čistopoljski, Mustafe Mujbegović i Jure Sušca, ravnatelja spomenutih glazbenih škola i brojni drugi.

Libreto za „Šapat šume“ napisali su Bojana Vidosavljević i Melina Alagić, a u izvedbi sudjeluje ukupno 70-ak učenika.

U programu su nastupili i  Tamburaški orkestar „Misericordia“ iz Šurmanaca pod ravnanjem Davora Markote, ženska pjevačka skupina HKUD Didak i Robert Pehar, glumac HNK Mostar koji je recitirajući odabranu pjesmu podsjetio prisutne na lik i djelo fra Didaka Buntića.

 

Kroz petnaest godina održavanja manifestacije otkrivene su mnoge činjenice o životu i djelu fra Didaka Buntića, a velika zasluga za to pripada fra Marinku Šakoti, koji je pokretač manifestacije Didakovi dani i jedna od najzaslužnijih osoba što su mnogi sudjelovali u programu Didakovih dana u proteklih petnaest godina.

 

Fotografija Didakovi dani.

Fotografija Didakovi dani.

Fotografija Didakovi dani.

Fotografija Didakovi dani.

 

Fotografija Didakovi dani.

Fotografija Didakovi dani.

 

Fotografija Didakovi dani.

Fotografija Didakovi dani.

© 2016 Župa Gradnići
Design by Ibrahim